Man skal vælge Horskær for menneskesynet

Byrådsmedlem Yrsa Mastrup lærte Bo- og Levestedet Horskær at kende, da hun blev opfordret til at gå ind i bestyrelsen. Hun er stolt af, at der findes et tilbud som dette.
- Man skal vælge Horskær for det menneskesyn, der er her. Jeg synes, det er helt specielt, siger Yrsa Mastrup, og uddyber:
- Her tales til borgeren i øjenhøjde, og der bliver arbejdet med at trække livskvalitet frem. Det er ikke bare et sted, man bliver placeret.
Yrsa Mastrup sidder i byrådet i Kolding Kommune og er bestyrelsesmedlem på Bo- og Levestedet Horskær. Hun kendte hverken til psykiatrien eller sygdom, da hun blev spurgt, om hun ville i bestyrelsen, men hun sagde ja, da en kollega spurgte. Dels fordi hun er lokal, og dels fordi stedet og personerne tog hende med storm.
- Rummeligheden er fantastisk herude. Jeg har været med til julefrokost og Mortens aften, hvor der er fællessang og god musik og dans. Alle danser med alle, og vi har det bare så skægt. Det er livsbekræftelse, selv om beboerne kan have det svært i hverdagen, siger hun.
Et andet tilbud end de kommunale
Yrsa Mastrup har kunnet bruge sin indsigt fra byrådet til gavn for både Bo- og Levestedet Horskær og kommunen.
- Jeg vil gerne være lokal og sparringspartner ind til Kolding Kommune, siger hun.
Hun har tidligere siddet i arbejdsmarkedsudvalget, og har derfor en helt særlig interesse i VIKKA, hvor beboerne kan komme over og arbejde.
- Vi har et fantastisk tilbud med VIKKA. At man kan komme og lave et stykke arbejde i stedet for at sidde med hænderne i skødet, siger hun.
For hende er Bo- og Levestedet Horskær et andet tilbud end det, man møder i kommunale tilbud.
- Jeg synes, de får noget andet her end i kommunale tilbud. Det er et tilbud under en anden lovgivning end det kommunale. Sammen med kommunerne finder vi de borgere, der passer til stedet, og hvor vi har personale, der kan hjælpe dem, siger hun.